HOME  |  In Zederik  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Goed idee voor uw wijk of dorp? Vijfheerenlanden helpt!

  Vijfheerenlanden biedt u, inwoners van dorpen, wijken, buurten en straten, de gelegenheid om met ideeën te komen om de leefbaarheid, onderlinge contacten en vitaliteit in uw woonomgeving te verbeteren en te versterken.

 • Impressie bewonersavond sluipverkeer

  Wethouders Landwehr (Vianen) en Van Middelkoop (Zederik) gingen onlangs in gesprek met bewoners die langs de Bentz-Berg in Vianen wonen, waar veel overlast is van sluipverkeer in de spits. Daarnaast speelt het probleem breder. Zo loopt Meerkerk vast bij een calamiteit of extreme file op A27 en kunnen vrachtwagens elkaar niet passeren in de nauwe straten in Meerkerk. Zederik en Vianen trekken bestuurlijk samen op om het sluipverkeer op de agenda te zetten.

 • Zomerwandelingen in Lexmond

  Zederik in Beweging gaat deze zomer in Lexmond aan de wandel! Samen met u! Wandelen is namelijk gezond en het is ontzettend gezellig. Iedereen kan en mag meedoen. De wandeling wordt aangepast aan het wandelniveau van de deelnemers. De wandelingen zijn toegankelijk voor mensen met een scootmobiel of rollators.

 • PFOA (perfluoroctaanzuur) in de bodem

  Met name in een groot deel van de regio Zuid-Holland Zuid zit PFOA in de bodem. Dat bevestigt een grootschalig regionaal bodemonderzoek.

 • Lunch bijeenkomst Tafeltje Dekje

  Na jarenlang vrijwilligerswerk komt er een einde aan het Tafeltje Dekje van Nieuwland/ Leerbroek. Ongeveer zo’n 25 jaar lang hebben vrijwilligers warme maaltijden rondgebracht aan de inwoners van Nieuwland/ Leerbroek.

 • Voorbelasting De Weide II Meerkerk

  Op maandag 14 mei 2018 is in Meerkerk begonnen met de voorbelasting van De Weide II, voor de aanleg van de toekomstige woonwijk en de verplaatsing van het sportpark.

 • Wie verdient volgens u een lintje?

  Vrijwilligers die zich lange tijd elke week zonder enig eigenbelang inzetten voor een organisatie, stichting of vereniging, werknemers, kunstenaars, sporters of wetenschappers die een bijzondere of zeer uitzonderlijke prestatie op hun werk leveren? Al deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Heeft u iemand op het oog? Dien dan een aanvraag in bij de gemeente! Want iedereen kan iemand anders voorstellen.

 • Wetsvoorstel Vijfheerenlanden aangenomen door Tweede Kamer

  De Tweede Kamer heeft op 23 april 2018 ingestemd over het wetsvoorstel herindeling Vijfheerenlanden. Het wetsvoorstel gaat over de samenvoeging van Leerdam, Vianen en Zederik tot de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden en dat de nieuwe gemeente in de provincie Utrecht komt te liggen.

 • Zederik realiseert dekkend netwerk AED’s

  Op donderdag 22 februari is het Zederikse netwerk van AED’s feestelijk opgeleverd door wethouder Arie Donker.

 • Uw gemeente in 2018

  Sinds 1 januari werken de drie gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik samen in één organisatie: de Bedrijfsvoeringsorganisatie Vijfheerenlanden. Dit is een verandering achter de schermen; voor u als inwoner of ondernemer verandert er niet veel.