HOME  |  In Zederik  |  Nieuwsberichten  |  Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient? (03-05-2017)

Tijdens de lintjesregen op woensdag 26 april 2017 zijn vijf inwoners verrast met een Koninklijke Onderscheiding.

Mensen met bijzondere verdiensten vormen samen het cement van onze samenleving. Denk aan de vele vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied. Denk aan de mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving. U kunt ervoor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een onderscheiding, want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje.

Voordracht

Als u iemand wilt voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding, dan kunt u een voordracht indienen bij de burgemeester van de gemeente waar diegene woont.

Om de kans op een succesvolle voordracht te vergroten, is het belangrijk dat u daarbij zoveel mogelijk aangeeft op welke terreinen en gedurende welke perioden de betrokkene actief is geweest. De vrijwilligersactiviteiten van mensen zijn van doorslaggevend belang voor het al dan niet toekennen van een onderscheiding. Meer dan vroeger wordt er gekeken naar bijzondere, persoonlijke verdiensten of prestaties op maatschappelijk, kerkelijk of cultureel gebied.

Voor uw voordracht dient u gebruik te maken van een aanvraagformulier. U kunt het aanvraagformulier vinden op de website https://lintjes.nl/download. U kunt het ook aanvragen bij het bestuurssecretariaat van de gemeente Zederik. U ontvangt het formulier dan per mail.

Om uw aanvraag goed te kunnen verwerken is het belangrijk dat u het formulier volledig ingevuld en ondertekend, en bij voorkeur ook digitaal, indient bij de burgemeester.

Indienen

Voordrachten voor een Koninklijke Onderscheiding voor inwoners van de gemeente Zederik voor de traditionele lintjesregen in april 2018, kunt u tot en met uiterlijk vrijdag 30 juni 2017 indienen bij de burgemeester (e-mailadres: bestuur@zederik.nl of per post: postbus 1, 4230 BA Meerkerk). Alle aanvragen worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Meer weten?

Meer informatie over Koninklijke Onderscheidingen en het aanvragen daarvan, vindt u op de website www.lintjes.nl. Voor nadere informatie over het doen van een voordracht kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat, Carla Pelle of Patricia de Vries, telefoonnummer (0183) 35 65 26 of 35 65 43.