Nieuwsberichten

Samen Sterk in Zederik
HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Overzicht mogelijkheden respijtzorg voor mantelzorgers

  Als mantelzorger is het soms een verademing als de zorg voor een naaste tijdelijk kan worden overgenomen. Stichting SamenDoen heeft alle mogelijkheden voor dit soort zorg (respijtzorg) op een rij gezet in de respijtzorgwijzer.

  Die geeft een overzicht van dagbesteding, logeermogelijkheden en van inzet van vrijwilligers die hulp kunnen bieden in Zederik.

 • Wat doet u met uw MantelzorgAttentie?

  Heeft u uw MantelzorgAttentie 2018 al besteed? Vergeet dit niet. U kunt bij ruim 60 ondernemers in Zederik terecht met uw bon en vaak krijgt u nog wat extra’s. Het aanbod is zeer divers dus er is altijd wat voor u bij.

 • Ouderenvervoersregeling Zederik

  Alle inwoners van Zederik van 55 jaar en ouder kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de MolenHopper. De regeling is bedoeld voor iedereen die geen beroep kan doen op vervoersvoorzieningen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of hun zorgverzekering.

 • Klussendienst Seniorenraad Zederik zoekt vrijwilligers

  De Klussendienst van de Seniorenraad Zederik biedt al vele jaren hulp aan senioren en mensen met een beperking bij het doen van kleine klusjes/reparaties in en om het huis (geen groot tuinonderhoud).

 • Belastingvoordelen voor mensen met een ziekte of beperking

  Leven met een ziekte of beperking brengt extra kosten met zich mee. Bijvoorbeeld voor zorg, vervoer, hulpmiddelen of extra gezinshulp.
  Die kosten zijn voor een deel nog steeds aftrekbaar via de belasting.

 • Burenoverlast? Los het op met Buurtbemiddeling!

  Iedereen wil graag prettig wonen in een leuke buurt. Soms lukt dat niet omdat de relatie met de buren niet goed is. De oorzaak daarvoor is vaak iets kleins dat langzaam uitgroeit tot een conflict dat het woonplezier bederft. Een goed gesprek doet wonderen.

 • Avelingen Groep en RSD gaan verder als AVRES

  Avres is het Werk-Leerbedrijf in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Avres bestaat uit de voormalige Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (RSD) en Avelingen Groep. Avres voert de Participatiewet uit voor o.a. de gemeente Zederik.

 • Hoe herkent u financieel misbruik bij ouderen?

  Familie, bekenden, “nieuwe vrienden” en professionals maken op ongepaste wijze gebruik van geld en bezittingen van zorgafhankelijke kwetsbare ouderen. Herken je dit, hoe herken je dit en hoe pak je dit aan?

Archief