Vervoer

Samen Sterk in Zederik
HOME  |  Vervoer

Vervoer

Molenhopper

De MolenHopper is aanvullend openbaar vervoer per taxi in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. De MolenHopper is zeven dagen per week van 06.00 tot 01.00 uur beschikbaar en brengt u van deur tot deur. De Hopper haalt u op waar u wilt en zet u af waar u wilt. Tot 5 zones vanaf uw woonadres. De ritten worden uitgevoerd door Vervoersbedrijf Juijn. De MolenHopper laat u samen met andere reizigers gebruikmaken van de taxi’s. Daarom moet u uw ritten minimaal een uur voordat u wilt vertrekken reserveren. Een rit moet altijd beginnen en eindigen in één van de deelnemende gemeenten en mag in principe maximaal 5 OV-zones lang zijn. De vervoerder mag u maximaal 15 minuten eerder of later ophalen dan uw afgesproken vertrektijd. In de MolenHopper gelden voor reizigers aangepaste tarieven. Abonnementen en OV-chipkaart zijn niet geldig.
Reserveer (gratis): (0800) 22 000 77
Informatielijn: (0900) 233 02 33 (werkdagen van 9.00-17.00 uur)
Of kijk voor informatie op: www.molenhopper.nl

MolenHopperpas

Inwoners met een ziekte of beperking kunnen eventueel in aanmerking komen voor een MolenHopperpas. Zij betalen een eigen bijdrage, die vergelijkbaar is met het OV. Om vast te stellen of u in aanmerking komt, wordt een (medisch) onderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek wordt ook onderzocht waarmee tijdens het vervoer rekening moet worden gehouden, zoals de medische noodzaak om voorin te zitten, over extra beenruimte te beschikken of een hulpmiddel mee te nemen. Een pasje voor de MolenHopper kan niet als persoonsgebonden budget worden toegekend. Heeft u een MolenHopperpas en wilt u verder dan 5 zones reizen dan kunt u Valys gebruiken voor sociaalrecreatieve uitstapjes. Dus bijvoorbeeld voor familiebezoek of een dagje uit. Telefoonnummer Valys: (0900) 96 30.

U kunt de MolenHopperpas aanvragen bij het Sociaal-loket
Telefoon: (0800) 5016 (maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur)
E-mail: sociaalloket@zederik.nl 

Ouderenvervoersregeling

Alle inwoners van Zederik van 55 jaar en ouder kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de MolenHopper. De regeling is bedoeld voor alle inwoners van Zederik van 55 jaar en ouder die geen beroep kunnen doen op vervoersvoorzieningen via de Wet maatschappelijke ondersteuning of zorgverzekering. De Seniorenraad Zederik voert de regeling voor de gemeente Zederik uit.

Aan het gebruik zijn wel voorwaarden verbonden:

  • maximaal 10 ritten enkele reis per persoon per maand
  • de korting geldt voor maximaal 5 zones

Meer informatie

Coördinator mevrouw T. van Dijke-De Boois
Kastanjehof 20
4231 ED Meerkerk
Telefoon: (0183) 35 17 96