Wat is Wmo

Samen Sterk in Zederik
HOME  |  Wat is Wmo

Wat is Wmo

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven en meedoen in de samenleving. Meestal lukt dat prima. Gaat het wat minder goed dan helpen familie en vrienden vaak een handje. In de meeste gevallen wordt het probleem daarmee gelukkig opgelost. Soms is er echter meer (professionele) ondersteuning nodig. Dat is geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente is hiervoor verantwoordelijk.

Bij de Wmo denken veel mensen direct aan de MolenHopper, een scootmobiel, een rolstoel, een traplift, huishoudelijke hulp en begeleiding. Dit zijn de zogenaamde 'individuele voorzieningen'. Zo'n individuele voorziening is eigenlijk het 'sluitstuk'. Misschien is er wel een eenvoudiger oplossing voorhanden, die hetzelfde resultaat geeft. Een individuele voorziening kan dan overbodig zijn.

Sociaal Loket

Bij het Sociaal Loket kunt u terecht met vragen over de Wmo.

Bereikbaarheid Sociaal Loket

Op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur kunt u telefonisch een afspraak maken met het Sociaal Loket via (0800) 5016. U kunt ook mailen naar sociaalloket@zederik.nl.

Komt u zonder afspraak naar het gemeentehuis, dan noteert de receptioniste uw gegevens en geeft deze door aan het Sociaal Loket. Uiterlijk de volgende werkdag nemen we telefonisch contact met u op.